18 ápr

„Fáradt vagyok, de így szeretem” – Hosszú Katinka a világ idei legjobb idejét úszta

Hosszú Katinka

Hogy Hosszú Katinka jó formában van, az egy dolog: a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő általában jó formában van, és így várja a május 11-12-én a Duna Arénában rendezett FINA Champions Swim Series „Úszó Bajnokok Ligája” viadalt is.

De most úgyszólván papírja is van jó formájáról, elvégre két hét alatt lezavart egy igen sikeres északi turnét: a Nordic Swim Tour sorozat keretében április első felében Helsinkiben, Bergenben és Stockholmban szállt medencébe. Méghozzá minden alkalommal abban a négy számban is, amelyekben a budapesti versenyen elindult, vagyis 100 és 200 méteres hátúszásban, valamint 200 pillangón és 200 vegyesen – és mind a tizenkét döntőben első lett! Olykor ráadásul nem is akármilyen teljesítménnyel: az utolsó állomáson, Stockholmban, az utolsó versenynapon a világ idei legjobb eredményét úszta meg 200 pillangón, akárcsak két nappal korábban 400 vegyesen.

„Örülök az időimnek, én is a stockholmi 400 vegyest és 200 pillangót emelném ki, de Bergenben is jól ment az úszás, szóval a skandináv körút azt hozta, amit vártam tőle – mondta Hosszú Katinka, miután villámlátogatásra hazatért Magyarországra. – Zsúfolt hetek állnak mögöttem, a március végi országos bajnokság előtt Marseille-ben versenyeztem, majd a debreceni viadal után azonnal utaztunk a Nordic Swim Tour-ra, szóval négy hét alatt öt versenyen indultam. Hogy fáradt vagyok-e? Igen, de én így szeretem.”

Hosszú számára természetesen a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett július világbajnokság az idény csúcspontja, de legközelebb a FINA Champions Swim Series„Úszó Bajnokok Ligája” két állomásán indul: előbb április végén a kínai Kantonban, majd mindannyiunk örömére két hétre rá Budapesten, a Duna Arénában.

„A következő egy hónap úgymond lazább lesz, hiszen a Champions Swim Series két viadalán indulok, de természetesen a munka eközben sem áll meg, az edzések ugyanúgy zajlanak, megvan a pontos menetrend, a kidolgozott terv egészen a nyári világbajnokságig – árulta el Hosszú Katinka. – Úgy érzem, jó úton haladunk a világbajnoki felkészülésben, sőt, talán előrébb is, mint gondoltuk.”

Minderről pedig május 11-12-én, a Duna Arénában személyesen is meggyőződhet mindenki. A FINA Champions Swim Series „Úszó Bajnokok Ligája” budapesti állomására már kaphatóak a jegyek a www.uszobajnokok.hu internetes oldalon.