25 ápr

Megvan az ötödik magyar induló!

Burián Kata

Újabb magyar versenyző indul a világ legjobbjainak részvételével rendezett FINA Champions Swim Series „Úszó Bajnokok Ligája” viadalon: Hosszú Katinka, Késely Ajna, Cseh László és Milák Kristóf után Burián Katalin is ott lesz a Duna Arénában május 10-11-én!

A 24 éves, Európa-bajnoki bronzérmes versenyző a vasárnapi versenynapon, 200 méteres hátúszásban áll rajtkőre, méghozzá nem akármilyen mezőnyben: a szám világbajnoka, az ausztrál Emily Seebohm, és az Európa-bajnoki címvédő, világranglista-vezető olasz Margherita Panziera mellett az ezen a távon olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, 2016-ban Európa-bajnok Hosszú Katinka lesznek az ellenfelei!

Burián Katának azonban ilyen riválisok mellett sincs félnivalója, elvégre jelenleg épp második helyen áll a világranglistán 200 háton (csak az imént említett Margherita Panziera előzi meg), március végén, a debreceni országos bajnokságon pedig éppen Hosszú Katinkát előzte meg az aranyéremért folytatott küzdelemben.
A FINA Champions Swim Series budapesti állomásán ezzel már öt magyar versenyzőnek szurkolhatunk. A jegyek már kaphatóak a www.uszobajnokok.hu internetes oldalon, méghozzá mindkét napra három árkategóriában, 1000, 2900 és 4900 forintért. Ugyanitt bővebb információk is találhatók a versenyről.