09 máj

Sztárok a medence körül (is)

A május 11-12-én rendezett FINA Champions Swim Series „Úszó Bajnokok Ligája” rendezvényen nemcsak a medencére lesz érdemes figyelni: a tíz magyar és számos nemzetközi úszóklasszis (köztük világbajnokok, olimpiai bajnokok szép számmal) mellett a parton és a Duna Aréna környékén is sorjáznak majd a sztárok.

Szemkápráztatónak ígérkezik a LightBalance csapat produkciója: valódi csúcstechnológiás neon-és LED-show-t ígérnek, akrobatikus és táncelemekkel. A társaság döntőbe jutott a Britain’s Got Talent, az America’s Got Talent és a német Das Supertalent tehetségkutatókon is.

Nem lesz kevésbé látványos a Frenák Pál Társulat előadása sem: az egyedülálló táncnyelvet alkalmazó társulat munkáinak fontos jellemzője a mimika, a jelnyelv és a test mozgásának integrált használata csakúgy, mint a társműfajok (cirkusz, színház, kortárs divat, design és építészet, kortárs zene) beemelése az alkotásokba.

A vizuális élményekről mellettük az ElteCheers, vagyis az ELTE-BEAC Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes akrobatikus cheerleader csapata, illetve a Flip Unit Team nevű professzionális akrobatashow-csapat gondoskodik.

A látvány mellett pedig hangban is lesz miben gyönyörködni, elvégre Janicsák Veca, Magyarország egyik legelismertebb énekesnője ad majd akusztikus élő koncertet az Arénában, míg a Himnuszt Németh Patrícia, a Hungary’s Got Talent tehetségkutató döntőse adja elő, méghozzá élő zongora- és fúvós kísérettel. A budapesti Underground Funk Orchestra pedig funkys-jazzes zenével szórakoztatja a Duna Aréna teraszára érkezőket.

A FINA Champions Swim Series „Úszó Bajnokok Ligája” második, budapesti állomására a jegyek már kaphatóak a www.uszobajnokok.hu internetes oldalon, méghozzá május 11-ére és 12-ére egyaránt három árkategóriában, 1000, 2900 és 4900 forintért. Ugyanitt bővebb információk is találhatók a versenyről.